27 November-07 2 nya julkort

Tjabba tjena hallå!

Nu borde jag ha gasen i botten,men all kraft är som bortblåst,så jag hamnade här .
Till helgen ska vi fira min ÄLSKADE sambos 40-årsdag och jag har massor att göra men det fixar sej på något vis hoppas jag.

Helgen som gått har vi fixat lite grann med lite inköp och beställning av mat(ja,så lat tänker jag vara denna gång,vi har beställt exotisk planka)Vi blir ca 40 personer,urp,här hemma.Men finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Vi hade besök i vår trädgård av 4 st älgar i lördags kväll.De mumsade gladerligen i sej av alla äpplen vi inte plockat upp.Riktigt spännande att stå och titta på en stund på så nära håll. I söndags var de tillbaka igen. Vi har ca 10 äppelträd så de har en del att mumsa av.
Ett annat vilddjur hamnade i stekpannan i lördags. Grannen hade skjutit ett vildsvin som vi fick ta del av.Det var första gången jag åt vildsvin men det blev jättegott ihop med en potatisgratäng.Mums mums.
Grymt gott faktiskt,ha,ha.

Igår när jag var på väg till jobbet var det en lastbil som åkt kana på vägen så den blockerade min framfart,det var bara att vända och ta en annan väg.Halt som fasen var det så jag kom för sent,skit oxå.Missade ju den där goa koppen med kaffe som är så skönt att starta upp dagen med,men dagen gick ändå.

Två julkort jag gjort kommer här:

image73

image74

Nä, nu är det nog bäst att jag sätter fart.

Tack för alla goa kommentarer ni lämnar,de värmer i vinterkylan;)

Kram på er allihop,Cathrin

20 November-07

Hej go vänner!

Hoppas allt är väl med er alla. Här är det bara bra,men det var värre i söndags.

Dagen började med en härlig frukost med både äggröra och bacon i lugn och ro. På tur stod en långpromenad med vår älskade hund Zoya.(till Siw,nu skriver jag om vår guldklimp som du efterlyst,men du vet ju redan allt så nu efterlyser jag en kommentar från dej då jag vet att du är här och läser,ha,ha)

Vi gav oss iväg bort mot skogen och Zoya skuttande som ett yrväder.Tror det är bland det härligaste hon vet att få springa runt lös i skogen. Efter ca 30 minuters promenad vänder jag mej om för att kolla så att Zoya är med oss och då får jag se henne sittande stilla och bara stirra framför sig.
-Vad gör du ? säger jag till henne.-Kom nu då! Men hon sitter kvar och bara stirrar.Även husse lockar på henne och ingen reaktion.Vi fattar direkt att här är något som inte stämmer. Vi får henne inte ur fläcken och hon segar ihop och lägger sig ner som en skurtrasa. Kollar upp om hon kanske brutit ett ben eller fått någon annan skada men vi hittar inget.Jag trodde på allvar att hon skulle dö,det var så otäckt.
Hon fick bäras hem,men gick själv sakta sista biten.
Väl hemma så la hon sig i hallen och bara låg där.Något senare märkte jag att hon svullnat i ansiktet,läppar och ögon var rejält svullna.Hon såg nästan ut som en blodhund med alldelas för mycket skinn.
Då ringde vi djursjukhuset,de tyckte vi skulle komma in.
PANIK,vi skulle ju vara på 90-årskalas om en timme.

Vår granne jobbar på djursjukhuset så vi bad henne komma och ta en titt innan vi åkte.Hon kollade temp och puls slemhinnor mm och allt verkade vara ok,förutom skicket på vår guldklimp.
Hon tyckte att vi skulle gå på kalaset och hon tog Zoya med sig till djursjukhuset då hon ändå skulle dit.
Det känndes lite fel,men så fick det bli.
Svullnaden började lägga sig innan de åkte iväg så det var ju skönt.

Kalaset var trevligt med god mat och kaffe och tårta.

Besöket hos veterinären gick bra de lyssnade på hjärta och lungor som var ok.Nu är hon som vanligt igen,de trodde att det var en allergisk reaktion på något.MEN VAD?

Hon skrämde verkligen slag på oss,det lilla livet.

image71

En bild på Zoya ser ni här.

Jag slår väl till med ett julkort oxå!

image72

Nu orkar ni säkert inte mer,så det får bli allt för idag.

Kram Cathrin

16 November-07 Äntligen fredag!

Hallå där!

Äntligen fredag brukar man säga,men varför då då? Jag ska ju jobba i helgen så det var ju inte mycket att sträva efter,hm.
I dag börjar jag kl 14 så jag har en hel del tid för mej själv innan dess.Aha,det kanske var därför man säger äntligen fredag???!!!

Veckan på jobbet har varit lugn,nu väntar nog alla på att få köpa julstjärnor till första advent och då bli det allt annat än lugnt på mitt jobb,jag lovar.Vet inte om jag själv ska köpa några,får nästan nog av dem på jobbet.

PÅ söndag har jag faktiskt tagit ledigt för då ska jag gå på något jag aldrig varit på förut och antagligen inte kommer göra så många gånger heller.Vi ska på 90-årskalas,det är min sambos mormor som fyller.Tänk va,att få ett så långt liv och att få vara så pigg,hon är helt klar i huvudet  och sköter sig nästan själv.
Hon har ju ingen dator så jag lägger ut kortet jag gjort till henne här och nu.

image69

Har knåpat ihop ett julkort till och det kommer här

image70

Hoppas ni alla får en härlig helg,sköt om er.
Vet ni vad? En liten kommentar gör mej sååååå glad!
Kram Cathrin

13 November-07 Mässhelg x 3

Hej,hej!

Hoppas ni alla haft en bra helg. Det kan man säga att jag haft i alla fall,super super.

I fredags åkte vi tidigt  på morgonen mot Stockholm,vi var 14 st från vår båtklubb som  tog sällskap.Vi packade in oss i 4 bilar och sen bar det iväg.Vi stannade och fikade på vägen upp och mumsade i oss av medhavd fikakorg.
Väl framme på hotellet i Enskede checkade vi in och begav oss direkt till båtmässa,men det var ju lättare sag än gjort för oss "bönder" att komma dit.Vi skulle ta buss och när den kom så fick vi inte åka med för man kunde inte köpa biljett på bussen,suck.Många olika viljor och förslag dök upp,vi köper biljetter till bussen  eller ska vi ta tunnelbanan eller varför inte taxi.Vi kom fram till att taxi är ju smidigt........ha,ha,trodde vi.Vi beställde taxi och den skulle komma inom kort,dvs 45 minuter minst visade det sig då taxin åkte till ett hotell med samma namn men flera mil från där vi väntade,strålande. Men vi var ju som sagt ett glatt gäng så det gick det med.

Båtmässa ,hm,där kan man ju gå och drömma sig bort ett tag,det blir billigast så.Jag hittade ett tänkbart objekt på 1,4 miljoner men lät bli med tanke på att jag skulle på 2 mässor till denna helg,ha,ha.Vi har ju båt och trivs med den men någon gång kan det ju vara kul att byta.
Nästa mässa var vin& matmässa i lokalen intill.Mycket gott att smaka på,mums mums.

Senare på kvällen gick hela gänget till en Thai restaurang där vi beställt bord.Maten var god men JÄDRANS SÅ STARK,eld sprutade ur allas munnar som tur var fanns det öl att släcka lågan med. Gott men lite för starkt för min smak.
Lördagen blev det shopping i gamla stan alltid mysigt.Hemma sent på kvällen.

Söndag och den 3:dje mässan i Göteborg,Jingel jangel.Nu hade jag med den stora plånboken och den fick lätta en hel del på trycket. jag köpte papper(vilket jag bestämmt att jag inte skulle göra)ett cleastamp alfabet det är det jag använt på kortet här nedan,någon stämpel band,brads mm, mm.
Kul hade vi Jag ,Theresia och Anita,tack mina vänner för sällskapet,det gör vi väl om?

Nu får det vara slut för idag då min hund Zoya buffar på mej och vill ut.

image68

Sköt om er allihop!
Kram från mej,hej!

8 November-07 Fars Dag

Hallå där!

Tänkte bara visa kortet jag gjort till min pappa på Fars Dag.Det blev ett enkelt kort som skulle gå jättefort att göra,och så körde jag fast på pappersvalet,tog nog flera timmar att bestämma,suck,så typiskt mej,velmajja.

Känner mej ganska säker på att han inte kommer se kortet här då han inte har någon dator,så därför lägger jag ut det redan nu.

På söndag bär det av till Göteborg och Jingel jangel mässan,det ska bli så kul och säkert jätte dyyyyyyyyyyyrt,men vad gör väl det? Pengar är väl till för att användas och inte läggas på hög för där gör de ingen nytta,(eller?)

image67

Ha nu en riktigt härlig dag allihop!

Kraaaaaaaaaaam Cathrin

6 November-07 Rivstart!

Hej på er allihop!

Snacka om rivstart på dagen,hjälp hjärtat dunkar lite för fort än.
Min lediga dag skulle börja såå lugnt,låg en stund och bara mös under mitt varma täcke.Men jag tog mej i kragen och hasade mej ur sänghalmen och hann bara precis få på mej ett linne..........då ringer telefonen. Jag svarar och i andra ändan är det någon som väser eller kanske var det FRÄSER....JAG HAR FÅTT SOPPATORSK.Jag svarar att jag kommer.Nu var det bråttom vill jag lova.Yngsta dottern var på väg på moppe till bussen 3 km bort när bensinen så där bara tog slut, wops.
Jag kastade mej ner för trappan ut i hallen och på med ett par skor och sprang ut i bilen,körde som en tok och kom fram till henne och där sitter hon bara rätt upp och ner och väntar.INTE rullat in moppen till kanten eller så,nej då.När moppen väl var undankörd och hon satte sig i bilen bar det av igen.Ca 1 km kvar till bussen och gasen i botten.100 meter kvar och vi se busshållplatsen OCH BUSSEN som kör iväg. Håll i dej sa jag nu kör vi.Jag körde nog så det både rök och tjöt.Fick köra förbi två hållplatser innan vi var i kapp men det gick.
Vi har ca 3,5 mil till stan där hon går i skolan och bussarna går inte jätteofta.
ÅH;VILKEN HÄRLIG START PÅ DAGEN!!!!

Nu sitter jag här och försöker lugna mej. Känns som det inte flyter på så bra för mej just nu.Hade en riktig APDAG på jobbet i går igen,suck.

Tänkte bara visa mitt senaste julkort som jag gjorde igår(ja du läste rätt Theresia,det blev klart igår men datorn var upptagen så jag kunde inte lägga ut det då).

image66

Hoppas nu att ni får en underbar dag för det tänkte jag ha trots starten på denna morgon.

Kram kram Cathrin

4 November-07 Mera jul

Hallå där i alla stugor!!(ja,ja,lägenheter oxå)

Vad skönt det varit med helg.
Slutade kl 14 i fredags och då körde jag till en av stadens kyrkogårdar och tände några ljus.Fortsatte till mataffären och gjorde inköp inför helgen.
Hade en mysig lugn kväll vid TV:n och hemmagjord pizza mums fillibabba.

Lördag med fix lite här och lite där,flyttade in de sista hönsen i ladugården för nu är det ju lite kallt om natten så de tyckte det var skönt att få komma in.Ännu en lugn TV kväll med en Beckfilm...I Guds namn. Verkligen jättebra.

Söndag.....oj den är ju redan slut och det har varit fullt upp hela dagen.
Hade besök av goa vänner på förmiddagen på en fika med VÄRLDENS godaste muffins,jag lovar.
Dottra har som vanligt bakat. Chokladmuffins med chokladcreme med philadelphiaost i,MMMMMMMMMMMMMMM.

Idag var vi bjudna på restaurang,Grekisk buffé. Väldans massa god mat och i vanlig ordning så äter man mycket mer än man borde.Tack mamma och pappa för den goda maten.

Nu tror väl ni att jag inte hunnit med något pyssel alls,men se det har jag visst det.
Kan inte visa allt ännu men ni får ännu ett julkort.

image65

Hoppas ni haft en trevlig helg.

Kramar från Cathrin

1 November-07

Tjabba tjena hallå!

Ska fatta mej kort för gårdagen och dagen har varit mest förvirrad.Massa strul på jobbet hela dagen igår och ALLT bara gick fel hela dagen.Men jag har fixat till det mesta för bra kvinna reder sej själv.

Idag innan jag åkte till jobbet satte jag ihop ett kort och när det var färdigt upptäckte jag att allt satt på fel håll.Kortets  öppning var uppåt,jag var väl antagligen inte riktigt vaken.

Ni ska ialla fall få se  vad jag fått ihop.

image63

image64

tack och hej leverpastej, Kram Cathrin

RSS 2.0