27 Juni-07 Lite tvärt om

Hej hopp mina vänner!

Denna gång har jag gjort ett kort men mina älskade små sjömän(kvinnor), Har målat dem lite tvärt om och tyckte det blev ganska sött.

Några av er har undrat över receptet på solroskakan och det ska ni få här nedan.Perfekt kaka om man inte tål nötter och mandel men ändå är sugen på en tosca.

Vispa 2 ägg och 1½dl socker pösigt.Blanda 2 dl mjöl,1 tsk bakpulver och rör ner det i smeten tilsammans med 100 gr smält smör och 2 msk mjölk.Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.Grädda kakan längst ner i ugnen i 175 grader
Under tiden gör du glasyren
Blanda 50 gr smör,1½dl solrosfrön,3/4 dl socker,1 msk vetemjöl och 1 msk mjölk i en kastrull,värm under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat något. Ta ut den knappt färdiga kakan efter ca 20 minuter och bred glasyren på kakan.Grädda ca 15 minuter till eller tills kakan fått fin färg
Lycka till! Berätta gärna om ni provar receptet och vad ni tyckte.

Det var allt för denna gång,kramellikram Cathrin

image37

24 Juni -07

Hoppas ni alla haft en trevlig Midsommar,min har varit ganska OK.
Började Midsommarafton med att jobba till kl.13,efter det for jag hem som en stolle,duschade och fixade till mej för att gå till grannarna ,ja nu bor jag ju på landet och då kallar vi även de som bor lite längre bort för grannar.En promenad i regnet blev det i alla fall.
Som väl är så har de ett stort gamalt kvarnhus i sin ägo,så vi hade tak över huvudet.Vi var ca 40 personer som åt sill och potatis och div.tillbehör,vi hade 5 kamp men mitt lag blev diskat då vi hittade på egna regler,hm undrar var alla strålande ideér kommer ifrån.En trevlig kväll hade vi fast den var ju lite blöt(på mer än ett vis).

Lördagen tog vi det lugnt på förmiddagen,sedan tog vi bilen,jag och min älskade sambo,styrde mot Hästholmen för att äta den världsberömda snitzlen som är större än talriken,SUCK,STÄNGT.Ja ja,vi hittade en pizzeria som var öppen och wow,vilken god pizza de bakade där.Jag slog till på en med tomat ost,skinka,fläskfilé,paprika,ananas,banan,curry och kebabsås.Har aldrig ätit den kombinationen förut men det var supergott.Sedan bar det av ner till hamnen där flera av våra "båtvänner" höll till i helgen.Jag hade bakat en solrostosca som vi mumsade på till kaffet.Promenad hand i hand blev avslutningen på kvällen,sååå mysigt.

Jaha,så vips var det söndag och dags att jobba igen,men nu dröjjer det innan det är helgjobb igen.

Jodå,ett litet kort har jag allt knåpat ihop oxå och det ser ni nedan.

Må väl och tänk på att jag tar ett glädjeskutt för varje komentar jag får här på bloggen!

Kram//Cathrin

image36

19 Juni-07 Cirklar

Hej hopp allihop!

Nu äntligen har jag skaffat mej en cirkelskärare,från fiskars.
Var ju tvungen att testa så det fick bli ett snabbt kort i går kväll.Det blev väl ingen större ahaupplevelse men så här blev det,se nedan.

I går när jag kom hem hade en av mina hönor(ja jag bor på landet och är lite hönsgalen) fått en liten kyckling,en svart underbar liten dunboll,såååå söt. Hon har ett ägg kvar i sitt rede så kanske kan det bli en till,hoppas.Hon hade fler ägg från början men tyvärr blev de uppätna av en annan höna,som väl var kom jag i rätta ögonblicket och kunde rädda de 2 som var kvar,så sista tiden har hon varit instängd så inga andra höns kommit åt hennes ägg.

Idag är jag ledig och tror i vanlig ordning att jag ska hinna hur mycket som helst,men lovar att när jag lagt mej i kväll har bara hälften blivit gjort,ja ,ja alltid blir det väl något.

Nu ringde min ena dotter och ville bli hämtad inne i stan,hon har varit på Dreamhack sen i lördags.Skulle tro att hon inte sovit så där väldigt mycket så nu kommer hon säkert sova ett par dygn,ha,ha.Åter igen .....tur man inte är tonåring,jag skulle aldrig orka,fast det kanske beror på att jag INTE är  tonåring utan tonårsmamma....hm.

Ha det // Cathrin

image35

15 Juni-07 Rött&Rosa

Grattis till min "lilla" tjej som idag fyller 16 år. Hm,känner mej inte mycket äldre själv,fniss.Oj,oj,oj vad tiden går,ganska skönt att slippa vara tonåring faktiskt.

Sedan sist har vi varit och fixat nya glasögon till min sambo,vilket inte är lätt men nu har han bestämt sig.Ska köpa till lite extra tillbehör till de nya glasögonen,tex senilsnöre som ska häftas fast i nacken så de inte åker i plurret igen,ha,ha.Plus ett extra par om utifall att...........

I onsdags kväll bjöd jobbet på restaurang,jättetrevligt och god mat. Till förrätt åt jag stenugnsbakat vitlöksbröd med tomatsallad,varmrätten var pestofylld baconlindad kycklingfilé med hallonsky och basilikacréme och pasta,pust nu var jag mätt men jordgubbar,glass och grädde slank ner det med.Som grädde på moset blev det en cola att dricka till, ska jag vara ärlig känndes det mest som ketchup på spenat,hade mycket hellre tagit en öl eller en cider eller varför inte ett glas vin,men jag hade bilen med mej och var tvungen att köra den hem,ja,ja det gick ju det med.

Det blir inte lika mycket pyssel nu när sommaren är här men jag kan inte låta bli helt, så här blev mitt sista kort jag fått ihop. Stämpel från senaste klubbpaketet från hÄnglar&stÄnglar,färglagt med distress och twinklar.Ganska sött med rött och rosa,fast man alltid fått det itutat sig att det inte går ihop,men si det tycker jag visst att det gör.

Ha det mysigt och gott tills nästa gång,
Kram Cathrin
image34

10 Juni -07 Skepp o´hoj

Hallå där!

Ni har väl inte tuppat av i värmen? Vi har haft en UNDERBAR helg i Hjo.
Vi seglade dit i fredags kväll,nä nu ljög jag,det var ju nästan vindstilla så vi gick dit med motor.Kompisar mötte upp på kajen och tog emot oss,härligt.
Vi åt och drack lite gott innan vågornas kluck vyschade oss till sömns.
Lördagen bjöd på ett strålande sommarväder,så jag sökte mej till skuggan för att inte bränna min hy,vilket jag gör ganska lätt.Tror att jag lyckats klara mej utan allt för svåra brännskador,har varit duktig flicka och smörjat in mej noga.
Lördagkväll blev vi bjudna till campingen där kompisar har sin husvagn,vi fick god mat och gott vin.Vi hade en riktigt trevlig kväll.
Jag trivs så himla bra i Hjo,det är en sådan mysig liten stad,fast tiden räcker ju aldrig till,en helg går ju så fort,hm,får nog åka dit snart igen.

De hade öppnat ett nytt glasscafé nere vid hamnen,det var vi ju tvugna att testa,och det tänker jag göra fler gånger.
Super goda glassar,mums.
Sen var vi och köpte honungsmarinerad rökt lax,så fantastiskt gott,härlig sommar mat.Vi åt kokt färskpotatis och romsås till. Som ni märker har vi inte gjort mycket annat än ätit och proppat i oss den ena godsaken efter den andra,bara slappat och haft det mysigt.

Ja,så skulle vi då ge oss av hemåt igen,men min söta lilla sambo tyckte han behövde svalka av sig lite innan vi åkte så han dök i från båten,PLASK,kom upp igen och hade glömt ta av sig sina glasögon.Tror ni de satt kvar på näsan???? NÄHÄ. Vi leta och leta och leta men utan resultat.Kompiar dök i och åkte runt med gummibåt för att leta men nu är vi hemma igen,UTAN GLASÖGON. Ja, det blev ju något positivt med det oxå,jag har tjatat på honom flera månader att vi ska in och kolla nya bågar till honom och nu blev han ju så himla tvungen,tänk så det kan gå va,hi,hi. Andra paret glasögon han lämnar på Vätterns botten,undra om det är dags om 2 år igen?

Oj vad jag skriver,jag skulle ju bara lägga in ett nytt kort som blev ett riktigt "båtkort"
Livbojjen ritade och klippte jag ut och sedan är det mesta färglagt med distresser,stämplen har nog blivit en av mina nya favoriter i hÄnglapaketet.

Kram på er mina vänner!

Cathrin
image33

5 Juni-07 Nytt hÄnglakort

Hej i sommarvärmen!

En sådan fantastisk dag det varit,varmt och soligt och alldeles underbart.
Det bästa av allt är att jag varit ledig idag.Men hua så fort en ledig dag går.Jag har haft fullt upp hela dagen med trädgårdsjobb.
Jag har rensat i kökslandet,i ett annat land har jag nästan grävt upp allt som fanns inkl nässlor och gamla flox,sedan planterade jag alla mina dahlior där i stället och det blev så himla bra.

Nu i kväll när kroppen inte orkade hålla igång längre fixade jag ihop detta kort,och nu ska det bli sängen för jag jobbar imorgon och behöver vila en stund för att palla med.

Vill passa på att tacka ALLA som komenterat mitt sista inlägg,såååå himla kul att så många tagit sej tid att knåpa ner några rader.Jag blir så väldeliga glader för era rader.

Natti natt// Cathrinimage32

1 Juni-07 Hopplösa jag

Hej hopp!

Såååååå himla typiskt mej att tro att man hinner slänga ihop ett kort snabbt,har nu suttit och knåpat alldeles för länge så nu får jag jättebråttom,HOPPLÖSA JAG. Men jag kunde inte låta bli de underbara hÄnglarna när de nu äntligen kommit.
Båtägare som jag är så fastnade jag givetvis för de små "sjömännen",men tyckte att hela paketat var fantastiskt ,underbara,otroliga....................ja,många av er vet ju vad jag menar,är man kortmakare så blir man ju lite småknäpp,tänk va att man kan bli så glad av lite nya stämplar.Småknäpp kanske ni tänker,hon måste ju vara HELknäpp men jag bjuder på det.

Kortet kommer nog min mamma få som fyller år inom kort om jag inte hinner få ihop någe mera innan dess.
Det är min (o)tur att jobba i helgen,men vipps så är det måndag igen och sedan har man 2 lediga helger framför sig.
Hoppas ni alla får en trevlig helg med sol och värme.
Må väl och pyssla lugnt och försiktigt,och ni som inte pysslar har säkert något annat roligt för er.

Kramizar Cathrin
image31

RSS 2.0