28 Juli-07 Lördag kväll och bröllopskort.

Hej,hej!

Idag har vi haft ganska småtrevligt väder faktiskt,varmt och skönt med solen framme ganska mycket. Härligt.
Jag kan bara inte begripa vart dagarna tar vägen.Går tiden dubbelt så fort när man har semester,eller?Min dag har gått åt till följande: Rensat i stenpartiet runt altanen,en sväng till Gränna(Systembolaget,Ica och järnaffären)hem igen,fika,skjutsa ena dottern till kusinen,måla färdigt garagedörren som min älskling gjort så fin,laga middag fixa lite hos mina höns,och nu har jag börjat tömma flaskorna som inhandlades tidigare i dag,slurp.

På tal om höns,vet ni vad jag gjort.......? Har lovat mej själv(och min sambo) att jag ska minska ner lite på hönsfronten,jag var nog uppe i närmre 100 st ett tag uppdelat på 13 olika ställen eftersom jag vill ha de olika raserna var för sig om man skulle vilja få fram renrasiga kycklingar. Men nu känner jag att jag inte riktigt orkar sköta så mycket,så som sagt minska ner var det och det gjorde jag.Skickade ca 20 st till hönshimlen för ett tag sedan och igår gjorde jag det jag aldrig aldrig aldrig skulle göra.Ringde och beställde 10 värphöns.
Jag som aldrig skulle ha FULA vita och bruna värphöns och där ser ni hur det gick med att minska ner.VAD JAG BLIR TRÖTT PÅ MEJ SJÄLV. Men men är man galen så är man.

Har faktiskt fått färdigt ett kort som är en beställning,men jag är inte riktigt nöjd.Vet inte vad det är men jag får verkligen inte till det,suck. Kanske hinner jag göra ett nytt innan det är dags! Inga ideér alls,kanske finns de i botten på nästa flaska jag tänker öppna,hi,hi.

Ha nu en riktigt trevlig lördagskväll allihop!

image44

Bamsekramar från mej!

Tillbaka! 24 Juli-07

Hej igen!

Man kan ju alltid hoppas att någon saknat en uppdatering,för det var länge sedan nu,men det beror på att vi varit iväg på en liten semester på en så där 10 dagar.Båtsemester! Härligt om det inte regnar för mycket och vi har faktiskt haft ganska tur med vädret.Har tom blivit lite solbränd.

Inte för vi har varit så långt borta men det är mindre viktigt tycker jag. Vi började med att segla till Hjo där var i 3 dagar,det är ju bara sååååå himla mysigt där,tror jag kunde stannat en vecka.Hittade en liten bokhandel som hade otroligt mycket kortmakargrejjer,köpte mej lite fina band för endast 2-3:-/meter,har sett liknande för minst 8:-.

Nästa segeltur gick till  Vadstena och vi hade en helt underbar dag på sjön.Några dar stannade vi för det var riktigt blåsväder och väl mycket vind för att jag ska tycka att det är njutbart att segla.En del båtar höll nästan på att blåsa sönder mot kajen,usch riktigt otäckt.

Motala blev nästa stopp och där hade de byggt upp en alldelas ny gästhamnsbyggnad då den gamla brunnit ner.Det var fullt i hamnen när vi kom dit men vi klämde oss in längst in vid kajen så gästerna på hamnkrogen fick lite att titta på.En tysk dam som hade sin båt bredvid tyckte väl inte vår placering var den bästa men vi tyckte det blev väldans bra.Nu blev ju inte denna plats så långvarig för en båt gick ut och vi tog över den riktiga platsen till den tyska damens stora förtjusning.(men inom 20 minuter låg där en ny båt,hi,hi)

Vad har vi då gjort hela dagarna???? Ja fråga inte mej,jag har inte en aning om vart dagarna tagit vägen.Men inte har vi gjort så mycket inte,mest ätit,läst,slappat,ätit igen,promenerat,ätit igen,hm,undra hur många kilo man gått upp. Med andra ord så har vi varvat ner och bara njutit.HÄÄÄÄÄÄÄÄÄRLIGT.

Innan vi kom hem igen så gjorde vi ett stop i Hästholmen också,mysigt men inte ens en affär finns så det vill till att ha mat med sig.

En kanonseglig blev det när vi skulle hem,mellan 3-7 sekundmeter och upp mot 10 emellanåt,och tänk det blåste åt rätt håll.

Väl hemma var det slut på rast och vila ska jag säga.Mina flickor skulle sköta vattningen och det hade de nog gjort men inte på 4-5 dagar så det blev till att ta till kostgjord andning och kuvös på en hel del av växterna.
Några kort har det inte blivit,men jag ska erkänna att grejjerna var med i båten fast de blev aldrig uppackade ens.

Sluttjatat för denna gång,hoppas jag kan visa något nästa gång,kanske en semesterbild,vem vet.

Kram och ha det så bra//Cathrin

11 Juli-07 Och regnet det bara öser ner.......

Hej!

Nej vänta lite här nu.............vi har uppehåll,HURRA.Men rätt vad det regnar så kommer det en skur.Här i Grännatrakten har vi verkligen fått regn så det räcker och blir över.Hemma hos min ena syster hade de 60 cm vatten i hela källaren och brandkåren var där för att pumpa bort vattnet,då kan man säga att man kan hålla sig för skratt.NU VILL JAG HA SOL OCH VÄRME.
Började på ett kort igår kväll men hade med en liten drink på mitt nystädade skrivbord(vilket inte syns idag)Så jag satte ihop det nu på förmiddagen för att det inte skulle bli snett,men vet inte om det kanske hade blivit bättre igår,hm.
Idag ska vi äta sillröra och färskpotatis,mums.Himla smarrigt faktiskt om man gillar sill förstås.
Blanda ihop
1 gul lök,en bit purjo och en liten knippa gräslök(all lök hackas ganska fint)1 burk cremé fraich 1 ½ dl gräddfil en burk matjesill och ev.lite av spadet.låt det gärna stå nån timme för att gotta ihop sig lite,mums.
Kortet kommer här och nu ska jag skala potatis,tjingeling.
Kram Cathrin

image43

5 Juli-07

Hejsan på er!

Jaha,då har vi ännu en dag med regn,regn och åter regn.Tar det aldrig slut det där regnet?
Min semester har inte börjat ännu så det fina vädret kommer väl då får man hoppas,ganska skönt med lite mulet när man jobbar eftersom jag jobbar i ett växthus och det blir olidligt att jobba i 30 graders värme så det gäller att inte klaga för mycket kanske.
Inte händer det så mycket i mitt liv just nu heller.Mest jobba,handla laga mat städa och tvätta känns det som.Fast det är väl inte fy skam det heller,jag har ju en familj att ta hand om.Men den familjen ser jag inte mycket av nu heller då min sambo näst intill flyttat till jobbet han är hemma och äter och sover,tonåringarna jobbar och sover.Det är då jag passar på att pyssla lite,ganska skön avkoppling efter en jobbardag.Mina senaste kort ser ni här:

image39

image40

Sköt nu om er allihop!

Kram tills vi hörs nästa gång//Cathrin


2 Juli -07 Sommarkort

Hej allihop!

Bara några snabba rader innan jag hoppar i säng eller snarare sagt släpar mej i säng,kanske rent av somnar innan jag kommit dit, gäsp.

I morgon är jag ledig och ska äntligen gå till frissan för att korta av en bit på striporna,skönt då kommer man ju se igen. Tyvärr ska det ju regna  så det blir nog inte så mycket fixande i trädgården vilket alltid behövs,men det kan ju bli tid till lite pyssel  inne istället. Mitt senaste kort ser ni här nedan.

Hej och hopp i säng,natt natt
Cathrin

image38

RSS 2.0